Muziek op kinderdagverblijf of peuteropvang

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er op iedere peuterspeelzaal en kinderdagverblijf dagelijks muziek zou worden gemaakt! Het stimuleert alle ontwikkelingsgebieden en is ook nog eens leuk om te doen. Voor veel pedagogisch medewerkers is het echter lastig om zelf muzikale activiteiten aan te bieden. Ik kan daarbij helpen.

Eenmalige les op kdv/psz:

Op verzoek kom ik langs voor een eenmalige les op een psz of kdv. Ik neem dan zelf voldoende materialen en heel veel liedjes mee. Een les duurt 30 à 40 minuten.

Korte cursus van 4 tot 6 weken op kdv of psz:

Hierbij wordt er voorafgaand aan de cursus besproken wat de wensen zijn m.b.t. thema’s en doelstellingen. En of er bijzonderheden zijn, waar ik rekening mee moet houden.

Tijdens de cursus worden de kinderen in alle ontwikkelingsgebieden uitgedaagd en worden de liedjes/activiteiten diverse keren herhaald. Hierdoor gaan de kinderen zich meer op hun gemak voelen en zullen ze sneller meedoen.

Coaching pedagogisch medewerkers

Als de pedagogisch medewerkers hulp willen bij het aanbieden van muzikale activiteiten kan ik hierbij helpen door advies te geven en ideeën aan te dragen.